Prefabrik yapılar genel olarak parçaları fabrika ortamında üretilen ve daha sonra teknik personeller tarafından ilgili bölgeye inşa edilen yapılar olarak nitelendirilir. Bu tarz yapılar günümüzde gerek ekonomik gerekse güvenli olması açısından sıklıkla tercih edilir. Bu noktada prefabrik yapı ların depreme ve hava koşullarına karşı dayanıklı olup olmadığı en sık sorulan sorular arasında yer alır.
Prefabrik olan tüm yapılar, diğer betonarme yapılara göre depreme çok daha dayanıklı bir şekilde inşa edilir. Aynı zamanda ses ve ısı yalıtımlı olarak inşa edilen yapılar, zorlu hava koşullarına ve rüzgâra karşı da dayanıklılık gösterir. Bu şekilde kullanıcıların beklentileri ve ihtiyaçlarına yanıt veren, konforlu, ekonomik ve son derece hızlı bir inşa sürecine sahip olan prefabrik yapıları güvenle tercih edebilirsiniz.
Prefabrik Yapılar Her Mevsime Uygun Mudur?
Prefabrik yapıların, dört mevsim kullanıma uygun olup olmadığı sıklıkla merak edilen bir sorudur. Birçok prefabrik yapı dört mevsim boyunca kullanılabilecek şekilde sağlam ve yalıtımlı bir sistemle inşa edilir. Bu noktada Türkiye’nin her yerine uygulanabilen yapılar, uygulandıkları bölgenin mevsim koşulları dikkate alınarak gerektiği takdirde ekstra yalıtım özellikleriyle donatılabilir. Ayrıca rüzgâra karşı dayanıklı olan yapıların, ısı yalıtımı zorlu hava koşulları için idealdir.
Prefabrik Yapı Çeşitleri Nelerdir?
Günümüzde prefabrik yapılar birçok farklı kullanım amacına hizmet eder. Hem ekonomik hem de güvenli olan bu tarz yapılar birçok kişi ve kurum tarafından sıklıkla tercih edilir. Prefabrik yapıların en sık kullanıldığı binalar ise şu şekilde sıralanabilir:
Bu noktada, yapılar hangi amaçla kullanacağına göre dış ve iç tasarım özellikleri bakımından farklı şekillerde oluşturulur. Ayrıca tüm bu tarz yapıların yalıtımlı olmasının yanı sıra depreme karşı da dayanıklı olması son derece önemlidir. Genel olarak çelik bir iskelet sisteminin üzerine inşa edilen prefabrik yapılar, depremden minimum düzeyde etkilenecek şekilde tasarlanır. Bununla birlikte yapılar, rüzgâra ve sert hava koşullarına karşı ısı yalıtımlı şekilde üretilir.
Prefabrik Yapılar Ne Gibi Avantajlar Sağlar?
Özellikle yalıtımlı prefabrik yapıların birçok avantajı bulunur. Sağlamlığı üst seviyede olacak şekilde tasarlanan prefabrikler, hafif yapısı ile depremden minimum düzeyde etkilenir. Prefabrik ev, demonte parçaların çelik vidalar aracılığıyla birleştirilmesi sonucu esnemeler meydana gelir. Bu esnemeler sayesinde ise yapılarda herhangi bir yıkılma ya da çökme durumu söz konusu olmaz. Ayrıca prefabrik yapılar, çelik konstrüksiyon üzerine monte edildiği için de oldukça güvenlidir. Öte yandan prefabrik yapılar Türkiye’nin dört bir yanında kullanılmak üzere her türlü hava koşuluna dayanıklı bir şekilde yalıtımlı olarak inşa edilir.
Prefabrik Yapı Maliyetleri Nasıl Belirlenir?
Son derece uzun ömürlü bir kullanım olanağına sahip olan prefabrik yapılar, oldukça ekonomik seçeneklere sahiptir. Güvenli, konforlu ve ekonomik alanlar için prefabrik yapıları tercih edebilirsiniz.
Prefabrik yapıların çoğunlukla düşük maliyetlerle inşa edilmesi mümkündür. Öte yandan yapıların kaç katlı olduğu, boyutu, kullanılan malzemeler ve iç dizayn özellikleri gibi faktörler de fiyatları doğrudan etkiler. Özellikle bu alanda tecrübeli ve alanında uzman ekiplerle çalışan Makro Prefabrik, müşteri taleplerini dinleyerek bu doğrultuda proje tasarımı yapar.
Bilgisayar üzerinden 3 boyutlu olarak hazırlanan proje tasarımının ardından kişilerin ihtiyaçlarına uygun olarak maliyet belirlenir. Aynı zamanda hazır yapılar olarak nitelendirilen prefabrik yapılar, oldukça hızlı bir şekilde inşa edilmesi açısından da avantajlıdır. Belirlenen alana hızlı bir şekilde kurulumu gerçekleştirilen prefabrik yapıları güvenle tercih edebilirsiniz.