Taşınabilir ofisler son yıllarda kullanıcısına sunduğu avantajlar ve uygun fiyatlarıyla oldukça popüler olmuşlardır. Öyleki hem geçici iş alanlarında hemde kalıcı iş projelerinde kullanılabilmektedir. Bu noktada ise bu yapıların daha uzun ömürlü olduklarını görmekteyiz. Ayrıca dışarıdan bakıldığında diğer klasik usulde inşa edilmiş ofislerden hiç bir farkı bulunmamaktadır.
Klasik usulde inşa edilen betonarme yapıların fiyatları ütopik bir biçimde artınca bu tarz bir yapı yapmanın maliyetleri oldukça artmıştır. Prefabrik ofis seçenekleri ise artan maliyetlere karşı adeta isyankar biri gibi karşı durmaktadır. Fiyatlar bakımından oldukça uygun olmasının yanı sıra izolasyon çalışmaları tam olarak yapılmıştır. Kullanıcısına pek çok avantajlar sunan bu yapıları hep birlikte daha yakından mercek altına alalım.
İhtiyaçlarınızı belirlemekle başlayın.
Öncelikle ihtiyaçlarınızı belirmeniz her durumda çok iyi olacaktır. İhtiyaç belirlemeye projeniz ile birlikte başlamalısınız. Projeniz geçici mi yoksa kalıcı bir projemi buna karar vermelisiniz. Bu ofisler her iki proje tipinide uygunluk sağlamaktadır. Keza gayrimenkul markaları bu şekilde şantiyelerde geçici çalışma alanları kurmaktadır. Proje bittiğinde ise maliyetleri daha dengede tutmak adına diğer şantiye projesine taşımaktadır. Böylece geçici projelere kalıcı çözümler üretmiş olursunuz. Aynı şekilde kalıcı projeler içinde uygundur.
Geleceğe yönelik düşünmelisiniz.
Bu ofisler düz bir beton zemin üzerine kurulabilmektedir. Fakat sizlerin ihtiyaçlarınızı belirledikten sonra atacağınız ilk adım model araştırması ve ebat seçimi gelmektedir. Geçici projelerde genel olarak küçük ebatlarda ofisler tercih edilmekte olsa da kalıcı projelerde daha geleceğe yönelik bir model seçmeniz daha iyi olacaktır. Çünkü her marka büyümek ve kar etmek için kurulmaktadır. Bu yüzden eğer imar bakımından da bir problem yoksa şimdiki kapasitenizin bir tık üstü büyüklükte bir yapı almanız önerilmektedir.
Resmi izinlerinizi aldınız mı?
Bu yapılar veya herhangi bir çeşit yapı kurulmadan önce resmi kurumlardan yapı izni alınmak zorunludur. Yasalara göre imarsız alanlara yapı yapılması yasak olsa da bazı insanlar imarsız olan arazilerine de yapı yapabilmektedir. Bu ofislerde ise durum şöyle işler; ofis kurulmadan önce resmi izinlerin alınması gerekiyor sonrasında vermiş olduğumuz sipariş modelinin planına göre zemin betonu atılması gerekmektedir. Beton hazır olduktan sonra bina sevk edilir ve saha alanında montaj için gerekli olan elektrik temini alıcı tarafından sağlanır ve ustalık gerektiren bazı işlerin kapı montajı, iç ve dış duvarların boyanması gibi işlerin aşaması başlar. Çok hızlı bir şekilde üretilip, tarafınıza anahtar teslim olarak teslim edilebilmektedir.
İzolasyon çalışmalarını mutlaka araştırın ve sorun.
İzolasyon çalışmaları bu tarz yapılarda ikiye ayrılmaktadır. Bunlar ana ve yan izolasyon çalışmalarıdır. Ana izolasyon çalışmaları kapsamında yapıların iç ve dış duvarlarına 80 mm kalınlığında ve 16 kg/m3 yoğunluğunda EPS strafor kullanılmaktadır. Ayrıca dileyen markalar için isteklerine uygun farklı bir izolasyon malzemesi de kullanılabilirken, opsiyonel olarak da iç ve dış duvarlarda yine 80 mm kalınlığında taş yünü kullanılabilmektedir. Bu çalışmalara ek olarak tavanda yine 80 mm kalınlığında cam yünü kullanılmaktadır.
Yan izolasyon çalışmaları ise ana izolasyon çalışmasına destek olan malzemeleri içermektedir. Bu malzemeler çatı malzemesi olarak kullanılan galvaniz ve PVC pencerelerdir. Bu iki malzemede oldukça yalıtkandır. Üzerine yağan kar ve yağmur suyunu içeriye almadan üzerinden kaydırmak yolu ile atar.
Bu ofis seçenekleri ile birbirini tamamlayan bazı yapılar vardır. Bu yapılardan bir tanesi de prefabrik yatakhane seçenekleridir. Bu yatakhaneler ile işçilerinizin barınma ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz. Yatakhaneler çalışmanın haftanın yedi günü, yirmi dört saati bitmediği alanlarda tam bir kurtarıcıdır. Ayrıca sivil ve askeri kamp alanlarında da kullanılmaktadır. Yukarıda saymış olduğumuz izolasyon çalışmaları bu yapılar için de yapılmaktadır.
Prefabrik ofislerin fiyatlarını araştırın.
Belirli aralıklarla sıkça yaşadığımız kur dalgalanmalarından ötürü inşaat sektöründeki fiyat dalgalanmaları ve değişen piyasa koşulları dolayısıyla sıkça kullanılan materyallerinde fiyatlarının yükselmesi ile inşaat maliyetleri artmıştır. Bu doğrultuda baktığımızda klasik usulde inşa edilen betonarme binaların fiyatlarında sürekli bir artış gözlemlenmiştir. Hal böyle olunca da ofis sahibi olmak isteyen insanlar, belirlenen ütopik fiyatlar nedeniyle farklı bir alternatif aramaya başlamışlardır. Aranan bu alternatifler ofis sahibi olmak isteyen markaların karşısına ise ortaya bu ofisleri çıkarmıştır.
Bu ofisler ile betonarme ofisler arasındaki fiyat makası her geçen yıl daha da artmaktadır. Bu ofislerin fiyatlarına avantajları bununla da sınırlı değildir. Yapılan izolasyon çalışmaları kapsamında ofislerin içerisindeki iklim korunduğu için, ofisinizde oluşabilecek ısıtma ve soğutma masraflarını minimize etmiş olursunuz.
Fiyatların avantajları bunlarla da bitmedi. Bu ofislerin fiyatlarına dahil olan malzemeler ve ustalık gerektiren hizmetler bulunmaktadır. Fiyatlarına dahil olan bu avantajlar sayesinde, ofis bütçenizden tasarruf sağlayabilirsiniz.
Bu makalemizde de sizlere ofis seçimleri hakkında dikkat etmeniz gereken hususları ve bu ofislerin sizlere sağladığı avantajları sade bir dille anlatmaya çalıştık. Makalemize burada son verirken sizlere de iyi çalışmalar diliyoruz.