Günümüzde eski ve yeni pek çok yapı görmekteyiz. Tarihimizde de mimari bir gelenek olduğu gibi, estetik zevkimize de tarihimizden gelen mimari esintiler yansımıştır. Özellikle tek katlı prefabrik ev sahipleri tarafından iç mimari için oldukça fazla tasarım talebi gelmektedir. Bu hususta bizlerde bu makaleyi kaleme almak gereği görmüş durumdayız. Keza Cumhuriyet Dönemi’ne yaklaştığımızda ise geleneksel mimarimize Avrupai esintiler yansımıştır. Özellikle o dönemler Almanya Hükümeti ile önemli anlaşmalara imza attığımız için alman mimarisi de dönemin yapılarına yansımış durumdadır.
Günümüzde ise pek çok farklı mimari çeşidi bulunmaktadır. Fakat biz Türk Milleti olarak belirli mimari çeşitlerini sevmekteyiz. Mimarlar, insanların mimari zevklerinin bir geleneğe sahip olduğunu söylemektedir. Belki bu durum psikolojik veya genetik olabilir. Tüm bu genetik veya psikolojik sonuçları bir kenara bırakırsak, altı farklı mimari çeşitlerini, taşınabilir evlere nasıl uygulayabilirsiniz, bunu anlatmaya koyulabiliriz. Sizlerde sahip olduğunuz prefabrike olarak üretilmiş evlerinizde bu mimari tasarımları uygulayabilirsiniz.
Modern iç mimari tasarımları günümüzde en çok ilgi gören mimari çeşididir. Bu mimari çeşidinde yapı içerisinde modern bir hava yakalanmaya çalışılır. Teknoloji geliştiği için teknolojinin dibine kadar kullanıldığı mimari çeşididir. Teknoloji gelişti diye gözü yoran mobilyalar ve objeler bu mimari de kullanılmaz. Sadelik duygusu yaratmak için beyaz renk ağırlıklı olarak kullanılabilir. Bu mimariyi tanımlayan en iyi kelime zarif kelimesi olabilir.
Taşınabilir yapılar genellikle doğa içerisine konumlandırılıyor. Bu tarz konumda olan evler için birebir olan mimari çeşidi rustik mimaridir. Bu mimaride doğal malzemeler kullanılarak mobilyalar üretilmektedir. Bu mobilyaların kullanılmasındaki amaç, bir orman içerisinde gördüğümüz doğal estetiği yakalamaktır. Bu hususta en çok kullanılan mobilya masadır. Masalar, direkt olarak çok fazla düzeltilmeyen ağaçlardan elde edilir. Renk olarak ise ağırlıklı ağaç kahverengisi kullanılır. Mimari tasarımda ara ara yeşil bitkiler de yer almaktadır. Böylece evin içerisine girdiğimizde tıpkı bir ormanda yürüyormuş ve sanki ağaca dokunuyormuş hissi yaratılır.
Minimalizm akımı herkes tarafından bilinir fakat herkes bu akımı benimseyemez. Minimalizm akımı tabiri caizse dar alanlar için mükemmel bir mimari çeşididir. Keza bu mimaride az ama öz kelimesi benimsenerek tasarlanır. Estetik görüntü sağlanırken, işlevsellik ön planda olur. Büyük alanlarda uygulandığında daha ferah alanlar elde edilebilirken, konteyner ev gibi yapılarda dar alanlarda bu tasarımlar yapıldığında ise alan daha verimli kullanılmaktadır. Ayrıca konteyner tarzı yapılar birbirleri ile birleştirilebildiği için sonradan genişletilebilmektedir. Bu hususta işlevselliği ön planda tutmak isterseniz, sizlerde minimalist mimariyi kullanabilirsiniz.
Son zamanlarda İskandinav iç mimariyle tasarlanan evler artmaktadır. Çünkü ülke olarak bu tarz mimaride kullanılan mobilyalara çok daha kolay ulaşabilmekteyiz. Çok kaliteli olmasalarda oldukça uygun fiyata mobilyalar olduklarından ötürü oldukça fazla kullanılmaktadır. İskandinav mimarisi depresif insanlara çok uygun bir mimari değildir çünkü ev içerisinde genel olarak soğuk bir hava yakalanmak istenmektedir. Bu sebepten ötürü gri, kahverengi gibi koyu renkler kullanılmaktadır. Bu mimari ortama oldukça resmi bir hava da katmaktadır. Genel olarak duvarlar beyaz renktir, çünkü duvarlar sayesinde verilmek istenen soğuk hava yakalanmaktadır. Doğal lif ve kürk gibi detaylar ile doğal ortamda hissetmek amaçlanabilir.
Ülkemizde çok kullanılmasa da fransız iç mimari tasarımları da oldukça popülerdir. Çünkü bu mimari evi oldukça zengin göstermektedir. Daha çok sıcak renklerin kullanıldığı mimaride, eski mobilyalar kullanılmaktadır. Eski mobilyalarda bulunan oymalar sayesinde çok zengin bir görüntü yakalanmaktadır. Sadece mobilyalar değil, oda geçişlerinde de zengin görünüm yakalanmalıdır. Evde değil de bir şato içerisinde yürüyormuş hissi yaratan bir mimari çeşididir. Günümüzdeki yapılar genelinde çok kullanılan bir mimari değildir.
Taşınabilir yapılarda oldukça fazla kullanılan mimarilerden bir tanesi de bohem iç mimaridir. Bu mimari de oldukça sıcak ve içten bir ortam yakalanmaya çalışılır. Bu hususta vintage mobilyalar ve halılar ile birlikte renklerin birbirine karıştığı bir ortam tasarlanır. Ayrıca renk karmaşasını nötrüze etmesi için bol bol bitki kullanılmaktadır. Sizlerde işlevsel, renkli ve estetik olan mimarileri kullanmak için taşınabilir ev satın almak isterseniz müşteri temsilcilerimizle görüşebilirsiniz.