• Anasayfa
  • Blog
  • Prefabrik Ev Kurulumu Hakkında Bilmeniz Gereken 7 Bilgi

Prefabrik Ev Kurulumu Hakkında Bilmeniz Gereken 7 Bilgi

Prefabrik Ev Kurulumu Hakkında Bilmeniz Gereken 7 Bilgi

Son zamanlarda etrafımıza şöyle bir baktığımızda pek çok farklı taşınabilir yapı olduğunu görebiliyoruz. Bu yapıların kullanıcısına sağladığı pek çok farklı avantaj bulunmaktadır. Ancak bu avantajlardan en önemlisi ise uygun prefabrik ev fiyatı olmakla birlikte bu yapılar oldukça dayanıklıdır. Nitekim bu evler, hızlı ve uygun fiyatlı bir şekilde üretilebilmeleri nedeniyle popüler hale gelmiştir. Ancak kurulum sırasında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var. Bu evlerin yapımında 7 önemli nokta vardır. Bu hususlar ise tasarım, yer seçimi, fabrika üretimi, nakliye, izolasyon, bakım ve özelleştirmedir. Bunları iyice anlayıp gerekli hazırlıkları yaparak konforlu ve uzun ömürlü bir eviniz olabilir. Bilmeniz gereken yedi hususun ayrıntıları ise aşağıdaki gibidir.

  • Kullanıma göre tasarım gereklidir.

Bu evler fabrikada üretilen parçaların bir araya getirilmesiyle üretildiğinden dolayı tasarım aşamasında satın alan tarafında detaylı özelliklere karar verilmesi önemlidir. Yapının ev, ofis, büfe veya depo olarak kullanılmasına göre yapının tasarımı değişecektir. 

  • Arsa koşullarını kontrol edin.

Üzerine inşa edilen arazinin durumu yapının dayanıklılığı için önemlidir ancak daha önemli bir husus daha var. O da yapınız için, arsanızın bağlı olduğu belediyeden yapı kayıt izni almak olacaktır. Bu izni almazsanız yapının kurulumu yapılsa bile belediyenin yapıyı yıkma hakkı bulunmaktadır.

  • Kullanıma hazır evler

Bu yapıların bazı bileşenleri fabrikada üretilip, evin kurulacağı alana yapı yapılır. Bu saye yapı kısa sürede üretilir ve kurulur. Kurulum aşaması bittikten sonra yapıyı kullanabilirsiniz. Dolayısıyla bu yapılar kullanıma hazır bir şekilde kurulmaktadır.

  • Zemin betonu

Bu yapıların kurulabilmesi için zemin betonu atmanız gerekmektedir. Betonu yapının boyutlarına ve aldığınız yapı kayıt iznine bağlı olarak atmalısınız. Betonun yerden kalınlığı ise en az 20 santimetre olmalıdır.

  • Yalıtım 

Bir evin konforu, yalıtıma bağlı olarak büyük ölçüde değişebilmektedir. İster soğuk bir bölge olsun, ister sıcak, ülkemizin dört bir yanında bir yapıda olmazsa olmaz olan bir husus vardır ki o da yalıtımdır. Yalıtım sayesinde kullandığınız yapının içerisinde soğutma ve ısıtma ihtiyacı bir hayli azalacaktır.

  • Özenli kullanım

Bu evler oldukça dayanıklıdır, ancak özenli bir şekilde kullanıldığında uzun yıllar rahatlıkla kullanılabilir. 

  • Özelleştirme

Bu evlerde sonradan tesisat eklemek veya yerleşim planını değiştirmek nispeten kolaydır. Gerekirse güneş panelleri taktırarak ve izolasyonu iyileştirerek daha konforlu bir alan yaratabilirsiniz.

Prefabrik Evlerin Yalıtımı Nasıl Yapılıyor?

Taşınabilir evler, günümüzde pek çok farklı yerde kullanılmaktadır. Ancak konfor açısından izolasyon da önemlidir. Doğru yalıtım sayesinde eviniz, kışın sıcak, yazın ise serin olabilir. Bu evlerde yalıtım, duvarlarda EPS, çatıda taş yünü, pencerelerde ise yüksek yalıtım özelliğine sahip camlar kullanılarak sağlanmaktadır. Yalıtım olması sayesinde elektrik faturalarınız da azalacaktır. Çünkü yalıtım olan bir evin içerisinde ısıtma ve soğutma ihtiyacı da bayağı bi azalacaktır.

Bu evlerin duvarlarında genellikle EPS strafor kullanılmaktadır. Bu malzeme hafif, yangına dayanıklı ve monte edilmesi kolaydır. EPS strafor duvarın içine yerleştirilmesiyle yapı, dışarıdaki hava durumu içeriye giremiyor. Hatta hava bile evin içerisine giremez. Evin çatı izolasyonunda ise genellikle taş yünü kullanılır. Taş yünü minerallerden üretilir, yangına ve neme dayanıklıdır. Özellikle çatıdan içeriye ve dışarıya büyük miktarda ısı akışı olduğu için bu bölgedeki izolasyonun güçlendirilmesi, ev içindeki sıcaklık değişimlerinin azaltılmasını sağlar.

Evin yalıtımı, sadece duvarlarda ve çatı bölümünde yapılmakla bitmez. Duvar ve çatı izolasyonunun yanı sıra pencerelerde evin yalıtımını desteklemektedir. Bu tarz evlerde genellikle çift camlı pencereler bulunur. Bu sayede sıcak ve soğuk havanın akışı azalır ve izolasyon etkisi artar. Ayrıca alüminyum yerine plastik yani PVC pencereler tercih ederek ısı iletimini azaltabilirsiniz. Bu pencereler sayesinde eviniz çok daha yalıtımlı olacaktır.

Çelik Evlerin Yalıtımı Nasıl Yapılıyor?

Çelik iskeletlerle yapılan bu evlerin de yalıtımı benzer şekilde yapılmaktadır. Ancak bu evler opsiyonel olarak yalıtımlı ve yalıtımsız olarak üretilebiliyor. Bu kapsamda yalıtımsız çelik ev fiyatı oldukça uygundur. Bu yapılar hangar, depo, tersane ve daha pek çok farklı alanda kullanılmaktadır. Bu yapılar uygun fiyatlı olduğu gibi oldukça dayanıklıdır. Tek farkı yalıtımsız olmasıdır. Nitekim bazı alanlarda özellikle yalıtımsız ancak ucuz yapılar tercih edilebiliyor. Sizlerde ihtiyacınıza uygun olan bir yapıyı seçerek satın alabilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımız
İletişime Geç