Günümüzde taşınabilir evler, gerek uzun ömürlü olmasıyla gerekse uygun fiyatları ile kullanıcılar tarafından oldukça sevilmiştir. Öyle ki bu konteynerler, tıpkı diğer klasik usulde inşa edilen evler gibi izolasyon çalışmaları yapılmıştır, depreme dayanıklıdır. Bu yüzden konteynerler de ev, yuva hissiyati verebilirler.
Bunlara ek olarak özel projelendirme seçenekleri de bulunmaktadır. Fakat müşterilerimizin beğenisine standart konteyner modelleri nasıl üretilir bu konuyu ele aldığımızda görmekteyiz ki pek çok değişken ortaya çıkıyor. Bizlerde bu değişkenleri sade bir dil ile anlatmaya çalışacağız.
Konteynerlerin yapım süreçleri modelden modele değişmekte üretim sistemleri ile yapılmaktadır. Müşterilemizin beğenisine 15 farklı konteyner seçeneği sunmaktayız. Ayrıca bu evler çok hızlı bir şekilde üretilebilmektedir. Bu durum sizlere ayrıca kira avantajı da sağlamaktadır.
Öncelikle neye ihtiyacınız olduğunu belirlemelisiniz. Bütçe bu konuda genellikle belirleyici olmaktadır. Fakat bu evler piyasada bulabileceğiniz en uygun seçenekler olduğu için burada asıl belirleyici olan nasıl bir ev istediğiniz olmalıdır. Ayrıca bu evler birbirlerine birleştirilebildiği için kullanıcılar bu sayede bambaşka mimariler ortaya çıkarabilmektedir. İhtiyaçlarınızı belirleyin ve ardından modellere bakmaya başlayabilirsiniz. Aradığınız modeli bulamadıysanız, uzman müşteri temsilcilerimizi arayıp bilgi alabilirsiniz.
Öncelikle şunu bilmeliyiz ki, arazilerin üzerine herhangi bir şekilde yapı yapmanıza yasalar kapsamında izin verilmez. İmarsız arsaya prefabrik yapmak için gereken ilk şey; imarsız arsanızın kadastral yola cephesi olması gerektiğidir. Bu makalenin yayınlandığı tarih itibariyle yasalarda bulunan, imarsız arsa ve tarlalardaki imar izni yüzde 5 kadardır. Fakat aynı kanun bu arsa ve arazilerin üzerine en fazla 250 metrekarelik ev yapma izni vermektedir.Taşınabilir bir yapı imarsız bir arsa veya araziye inşa edilmeden önce herhangi bir şekilde altyapı sorunu ile karşılaşmamak adına altyapı kontrolü yapılması gerekmektedir. Aksi halde bu imarsız arsa ve araziye yapılacak taşınabilir yapıya elektrik, su, doğalgaz, internet gibi alt yapı kaynakları sağlanamayabilir.
Bazı modeller tek kapılı olduğu gibi çift dış kapıya sahip modelleri de bulabilirsiniz. Ayrıca bu evler birleştirilebilmektedir. Konteyner ev yapılarımızda iç ve dış duvarları 40 mm kalınlığında ve 16 kg/m3 yoğunluğunda EPS Strafor kullanılmaktadır. Buna ek olarak tavan kısmında 80 mm kalınlığında cam yünü kullanılmaktadır. Kullanılan bu malzemeler ısı ve ses yalıtımı sağlamaktadır. Böylece bu evler birleştirilebilir özelliği sayesinde, evinizin bütün odaları izolasyonlu hale gelmektedir. Bu sizlere daha sonradan ısınma masraflarındaki pozitif etkiyle geri dönecektir.
Konteyner, kurulmadan önce resmi izinlerin alınması gerekiyor. İzinlerin alınması sonrasında vermiş olduğumuz plana göre zemin betonu atılması gerekmektedir. Beton hazır olduktan sonra bina sevk edilir ve saha alanında montaj için gerekli olan elektrik temini müşterimiz tarafından sağlanır ve montaj aşaması başlar.
Son yıllarda sıkça yaşadığımız kur dalgalanmaları ve değişen piyasa koşulları sonucunda, klasik usulde inşa edilen yapıların fiyatları yükselmiştir. Ayrıca bu konteynerler geçici iş alanlarına da kurulmaktadır. Bu doğrultuda baktığımızda zaten geçici iş alanları kurmak isteyen markalarda bu yapıları kullanmaktadır.
İzolasyon çalışmaları yapıldığı için ısıtma masrafı tasarrufu sağlamaktadır. Hızlı üretildiği içinde kira masrafı tasarruf sağlamaktadır. İzolasyon çalışmalarını tamamlayan yan malzeme olarak PVC pencereler kullanılmaktadır.
Tüm bunlara ek olarak fiyata dahil olan malzemeler bulunmaktadır. Bu malzemeler sayesinde bu malzelere ödeyeceğiniz masraflardan da tasarruf sağlarsınız.
İşte fiyatlara dahil olan malzemeler ve ustalık isteyen hizmetler;