Konteyner, belirli ölçüler kapsamında, içerisinde yaşam alanı oluşturmak üzere tasarlanmış yapılardır. Öyle ki uluslararası taşımacılıkta da kullanılan bu yapılar oldukça uygun fiyatlı ve modüle edilebilir özellikleriyle ön plana çıkmaktadır.
Son yıllarda coronavirus pandemisinin de etkisiyle arsa müsaitliği olan insanlar kırsal alanlara doğru kaçmaktadır. Bu kırsal alanlarda yeni bir yaşam oluşturmak adına konteyner ev tercihleri artmıştır.Hal böyle olunca da bu evler ile ilgili hem kullanıcıların hem de bu evleri almak isteyen insanların aklına pek çok soru gelmektedir. Haydi gelin hep birlikte o soruların cevaplarına odaklanalım.
Bu yapılar hemen hemen her ihtiyaca ve her bütçeye uygun olarak tasarlanmaktadır. Öyle ki piyasada bulunabilecek en uygun fiyatlı yapı, bu yapılardır. Dokuz farklı tasarımdan oluşmaktadır. İçleri tuvalet ve duş alanları hariç boş olarak tasarlandığı için hem iç mimari hemde dış mimari açısından kullanıcısını özgür kılmaktadır.
Bir önceki madde de açıkladığımız mimari özgürlük, bu konteynerleri alarak istediğiniz şekilde dizayn edebilirsiniz demektir. İçi boş olduğu için iç dizaynı yani odaların ebatlarını, şeklini tasarlayabilirsiniz demektir. Aynı şekilde dış mimarisinide boyama veya çeşitli malzemeler kullanarak tasarlayabilirsiniz. Çoğu kullanıcı bu evlerin dış mimarisinde yarattığı harikalar ile dikkat çekmektedir.
Bir önceki maddemizde de söylediğimiz gibi bu yapılar kullanıcısını hemen hemen her açıdan özgür bırakmaktadır. Bu yapılar birbirleri ile birleştirilebilmektedir. Birleştirildiği için de çok farklı dizaynlar ortaya çıkabiliyor.Öyle ki bu yapılar üst üste ve yan yana birleştirilebilmektedir. Bu yüzden hayal gücünüzü geniş tutarak bu yapıları satın alabilirsiniz.
Bu yapılarımızda izolasyon çalışmaları iki yönde ilerlemektedir. Bu çalışmalar ana ve yan izolasyon çalışmaları olarak ikiye ayrılır. Ana izolasyon çalışmaları kapsamında, standart konteyner yapılarımızın iç ve dış duvarlarında 40 mm kalınlığında ve 16 kg/m3 yoğunluğunda EPS strafor kullanılmaktadır. Buna ek olarak tavan kısmında 80 mm kalınlığında cam yünü kullanılmaktaıdr.
Yan izolasyon çalışmalarında ise, ana izolasyon çalışmasına destek olan malzemeleri içermektedir. Bu malzemelerden biri PVC pencerelerdir. Bu malzeme oldukça yalıtkandır. Ayrıca ses ve ısı yalıtımı sağlamakla birlikte, aynı zamanda sıvı yalıtımı da sağlamaktadır. Bu sayede yağan kar ve yağmur suyunu içeriye almaz. Üzerinden kaydırmak aracılığı ile tahliye eder.
Yukarıda belirtilen izolasyon çalışmaları tüm konteyner yapılarda uygulanmaktadır. Fakat standart olarak uygulanan malzemeler dışında bir müşterilerimizin istedikleri malzemeler kullanıbilmektedir. Fakat bu yapılar için en uygun malzemeler bunlar olduğu için bu malzemeler kullanılmaktadır. Müşterilerimizin isteklerini sadece izolasyon çalışmalarında değil hemen hemen her çalışmamızda dikkate almaktayız. Çünkü hayallerinizdeki evi üretiyoruz.
Ev sahibi olmak insanlar için alabileceğiniz en uygun yapı kategorisinde yer almaktadır. Bunların yanı sıra son yıllarda çeşitli nedenler doğrultusunda çokça yaşanan kur dalgalanmalarından ötürü inşaat sektöründeki fiyat dalgalanmaları ile değişen piyasa koşulları dolayısıyla betonarme binaların fiyatları da alıcıların bütçelerini fazlasıyla aşmıştır. Hal böyle olunca da betonarme binalar ile bu yapıların arasındaki makas farkıda her geçen yıl dahada artmaktadır. Bu yapıların fiyatları ise modelden modele değişkenlik göstermektedir.
Bütün konteyner yapıların fiyatlarına dahil olan bazı malzemeler ve ustalık gerektiren hizmetler bulunmaktadır. Bu malzemeler sayesinde bu yapıların fiyatları daha cazip hale gelirken, sizde bütçe tasarrufu da sağlayabilirsiniz. İşte konteyner yapılara dahil olan bütün malzeme ve ustalık gerektiren hizmetler;
Bu yapılar hızlı kurulumu ile bilinmektedir. Fakat bu evler kurulmadan önce alıcının üzerine bazı görevler düşmektedir. O görevlerden birisi de resmi izinlerdir. Konteyner yapı kurulmadan önce resmi izinlerin alınması gerekiyor sonrasında, plana göre zemin betonu atılması gerekmektedir. Zemine dökülen beton hazır olduktan sonra bina sevk edilir ve saha alanında montaj aşaması başlar.
Konteyner müşterilerimizle ilk etapta bir model seçiyoruz. Akabinde müşterilerimiz onay verdikten sonra projeyi üst kurul olan üretim müdürümüze iletiyoruz ve plan dahilinde üretim aşaması başlamış oluyor.
Bu makalemizde de konteynerler ile ilgili pek çok soruya yanıt vermeye çalıştık. Öyle ki bu yapılar pek çok yönden insanları cezbetmektedir. Bu konuyla ilgili aklınıza takılan diğer sorularınız için uzman müşteri temsilcilerimizi arayıp bilgi alabilirsiniz.