Kışın Kabinleri Nasıl Isıtabiliriz?

Kışın Kabinleri Nasıl Isıtabiliriz?

Son zamanlarda bu yapıların pek çok farklı yerde kullanıldığını görüyoruz. Soğuk kış mevsimi geldiğinde, panel kabin içinde çalışan güvenlik görevlisi, rahat kalıp kalamayacağını düşünmeye başlar. Şantiyeler, siteler, konserler ve daha pek çok farklı yerde kullanılan bu yapılar, küçük ve işlevsel olmaları ile bilinse de, kış aylarında içerisinde ısıtıcı kullanmanız gerekir. Öncelikle bu yapılar sandviç panel teknolojisi kullanılarak imal ediliyor. Sandviç paneller ise metal paneller arasına sıkıştırılmış yalıtım malzemesinden oluşuyor ve bu yalıtım aynı anda hem ısıyı koruyor, hem suyun içeri girmesini engelliyor, hem de sesi engelliyor. Özellikle yapının yalıtımı olduğundan dolayı dışarıdaki soğuk havanın içeri girmesini zorlaştırır.

Bu yapıların bir diğer avantajı ise yapının alan olarak daha küçük olmasıdır. Odanın içindeki hava az olduğu için ısıtıcı açıldığında oda çabuk ısınır. Bunun elektrik tasarrufu açısından da faydaları var. Yapının elektrik ve sıhhi tesisat da çekildiği için yapının içinde standart bir elektrikli ısıtıcıyı hiçbir sorun yaşamadan çalıştırabilirsiniz. Elektrikle çalışan tüm ısıtıcıları yapının içerisinde çalıştırabilmeniz mümkün. Ayrıca yapının kendisi sıkı bir şekilde kapatılmış olduğundan, yapı çok çabuk ısınacaktır. Yapılar yalıtımlı üretildiği için ülkemizin dört bir yanında kullanılabilir.

Yapı küçük olduğu için ısıtma cihazlarını kullanırken ortamı havalandırmayı unutmayın. Ortam çok hava geçirmez olduğundan hava kolayca durgunlaşabilir, bu nedenle ara sıra pencereleri açıp temiz hava girmesini sağlamak iyi olacaktır. Bu yapılar sandviç panel kullanılarak üretiliyor. Bu sayede yapı kışın soğuğuna dayanıklı olarak tasarlanmıştır. Sandviç panellerin kullanıldığı yalıtım yapısının yanı sıra, elektrik tesisatı ve sıhhi tesisat çekilmiştir. Bu sebeple bazı yapılarda tuvalet dahi olabiliyor. Böylece güvenlik görevlisi yerinden ayrılmadan görevini yerine getirebiliyor. Kış aylarında bile rahatlıkla kullanılabilen yapı, soğuk bölgelerde dahi kullanılabiliyor.

Panel Kabinlerde Tuvalet Olur Mu?

Taşınabilir yapı denildiğinde pek çok kişinin aklına dayanıksız yapılar geliyor olabilir ama bu yapılar oldukça dayanıklıdır. Nitekim modern kabin modelleri küçük, taşınabilir ve kurulumu kolaydır. Bu sebeple kullanım alanına ve ihtiyaçlarınıza uyacak şekilde özelleştirilebilir. Bu kapsamda tuvaletli olan yapılarda çok fazla tercih ediliyor. Hatta bazı yapılar, tuvalet tesisatı baştan itibaren hazır olarak imal ediliyor. Yani standart bir yapının dışında tuvaletli şekilde üretilmiş modeller de bulunmaktadır. Bu ürünün en büyük avantajı, kurulumdan hemen sonra kullanılabilmesidir.

Tuvaletli olan bu yapılar genellikle ihtiyaç halinde sıhhi tesisat ve elektrik bağlantıları önceden kurulmuş olarak gelir. Kurulum alanında ilave inşaat işleri minimumda tutulabildiğinden, pek çok farklı yerde kullanılmak için oldukça kullanışlıdır. Ayrıca bu yapılar, ısı, ses ve su izolasyonunu sağlayan sandviç panel teknolojisi kullanılarak üretiliyor. Tuvalet alanında bile dışarıdaki havadan daha az etkilenerek rahatlıkla kullanılabilir. Bu yapıların bir diğer önemli özelliği ise yapının kendisinin kompakt ve fonksiyonel olarak tasarlanmış olması, bu sayede dar alanlara kolayca kurulabilir ve kullanılabilir. Daha işlevsel bir yapı için, içerisinde tuvalet bulunan bir modeli seçmenizi öneririz. Bu yapılar ihtiyaçlarınıza uygun bir şekilde tasarlanıp üretilebiliyor. 

Kabinler Ne Kadar Dayanıklıdır?

Taşınabilir olarak üretilen bu yapılar, bazı alanlarda geçici, bazı alanlarda kalıcı olarak kullanılmaktadır. Pek çok kişi bu yapıların dayanıklılığı konusunda şüphe duymaktadır. Gerçekte bu yapı göründüğünden çok daha sağlamdır. Çünkü bu yapılar sandviç panel teknolojisi kullanılarak imal ediliyor. Sandviç panel yapıya izolasyon sağlarken, dayanıklılık da sağlar. Nitekim bu teknoloji, yapının rüzgar, yağmur, kar gibi doğa koşullarına dayanıklı olarak tasarlanmasını sağlarken, sürekli dışarıda kullanımı için tasarlanan bu yapılar, sıcak, nemli ve soğuk ortamlarda da kullanılmaya devam edilebiliyor. Ayrıca panel birleşim yerleri ve yapısı güçlendirilerek sarsıntılara karşı dayanıklılık sağlanıyor.

Sandviç panelin kendisi korozyona dayanıklı olacak ve çok az bakım gerektirecek şekilde tasarlanmıştır. Örneğin dış cephe duvarlarında sıklıkla galvanizli çelik saclar kullanılır, bu saclar uzun yıllar rüzgara ve yağmura maruz kalsa bile dayanıklılığını korur. Genel olarak bu tarz yapılar, uygun kullanım koşulları sağlandığında uzun yıllar boyunca dayanabilmektedir. Bu bir yapı için yeterince uzun bir kullanım ömrüdür ve dayanıklılığı, sadece geçici bir yapı olarak değil, aynı zamanda kalıcı bir olarak da kullanılmasına yetecek kadardır. Dolayısıyla kulübelerin geçici yapılar olduğu düşüncesinin aksine, dayanıklı ve uzun ömürlü, pratik yapı çözümleridir. Kurulum ortamını ve kullanım şeklini göz önünde bulundurduğunuzda uzun yıllar boyunca stabil bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımız
İletişime Geç