Konteyner evler, günümüzde oldukça uygun fiyata elde edilen yapılardır. İç ve dış dizaynını da istediğiniz gibi tasarlamanıza imkan tanıyan konteyner evler, evini istediği gibi yapmak isteyen kullanıcılar için vazgeçilmezdir.
Konteyner, denince akla hemen uluslararası taşımacılıkta kullanılan konteynerler gelmektedir. Fakat bir konteyner ev satın aldığınızda o evin izolasyon çalışmaları ve ses yalıtımı çalışmaları tamamlanmış bir biçimde gelir. Bunlara ek olarak fiyata dahil olan bazı malzemeler de vardır. Bu malzemeler sayesinde malzeme almak için ayırdığınız bütçeden tasarruf edebilirsiniz.
Konteyner evler, günümüzde kırsal alanlarda bolca kullanılmaktadır. Öyle ki bu konteyner evler birleştirilip daha büyük yaşam alanları elde edilebiliyor. Böylece bu evler modüle edilebilir olmuş oluyor. Bu evlerin sevilmesinin bir diğer sebebi ise düz ve sade olan iç ve dış mimari tasarımı konusunda kullanıcısını özgür bırakmasıdır. Bu alanda oldukça yaratıcı fikirler ortaya çıkabiliyor.
Bunlara ek olarak bu evlerin izolasyon çalışmaları yapılırken, iç ve dış duvarlarda 40 milimetre EPS strafor, tavanda 80 milimetre cam yünü kullanılmaktadır. Bu malzemeler hem ısı hem de ses yalıtımı sağlamaktadır. Bunların yanı sıra özel projelendirme seçenekleri ile hayalinizdeki tasarım konteyner eve ulaşabilirsiniz.
Konteyner evler aslında yurt dışındaki ülkelerde daha çok tiny house kültürüne hizmet vermektedir. Öyle ki insanlar bu konteynerleri modifiye ederek harikalar yaratıyorlar.
Ülkemize gelince yine bu kültürü benimseyen kullanıcılar mevcut fakat, bu oran oldukça az oluyor. Fakat az olmasına rağmen ülkemizde de bu alanda yaratıcı fikirler mevcuttur. Biz de sizlere yaratıcı olan fikirler ışığında öneriler sunacağız. Haydi gelin hep birlikte bu önerilere bakalım.
Bir kullanıcı siyah rengini kullanarak oldukça estetik bir mimari yakalamıştı. O ev şöyleydi; kullanıcı oldukça küçük bir konteyner ev alarak, dışını mat siyaha boyadı. Ardından üzerine aynı büyüklükte bir konteyner daha koydu ve birbirine sabitledi. Sonra bu üzerine koyduğu bölümün belirli noktalardan keserek balkon haline getirmiştir. Düşünün doğanın içerisinde iki katlı bir konteyner eviniz var üst katı yatak odası ve balkon olarak kullanıyorsunuz. Düşünmesi dahi güzel.
Daha gelecekten bir konteyner ev olan bir model daha var. Bu model yine iki katlı olarak dizayn edilmiş. Fakat üst kata ulaşmak için merdiven içeriden verilmiş. Dış mimari olarak ev rengarenk bir şekilde boyanmış. Doğanın göbeğindeki yeşillikler içerisinde rengarenk bir ev. Bizce herkesin böyle bir hayali vardır.
Konteyner evler, kırsal alanlarda olduğu kadar şantiye alanlarında da çokça kullanıma sahiptir. Bu doğrultuda baktığımız zaman bu evler prefabrik şantiye binaları olarak da geçmektedir. Aslında baktığımız zaman dev projelerin yapıldığı bu binaları inşa etmek için işçilerine böyle küçük yaşam alanları tahsis eden markalar da bulunmaktadır. Fakat bazı markalar da düz bir konteyner satın almak yerine üzerinde marka logosunun olduğu bir tasarıma sahip konteyner evler tercih ediyor. Bu tarz mimariler de dışarıdan bakıldığında oldukça kurumsal duruyor diyebiliriz.
En önemli mimari önerimiz ise konteynerlerin birleştirilmesi olacaktır. Bu konu aslında genel olarak kullanılmak istenen fakat hep kullanışlı olmayacağı düşüncesi hakimdir. Aslında bakarsanız bu yöntem, inşaat sektöründeki en kolay yaşam alanı büyütme yöntemidir. Bu yöntem ile duvarlar birleştirildikten sonra çatı kaplaması olarak galvaniz sac kullanılabilir. Galvaniz saç yalıtkan ve kaygan bir malzemedir. Bu malzeme ile çatıya yağacak yağmur suyu ve kar kayganlığı sayesinde akıp gidecektir.