• Anasayfa
  • Blog
  • Arsaya Prefabrik Ev Yapma Şartları Nelerdir?

Arsaya Prefabrik Ev Yapma Şartları Nelerdir?

Arsaya Prefabrik Ev Yapma Şartları Nelerdir?

Ülkemizde herhangi bir arsaya ev yapabilmek için öncelikle belediyelerden yapı kayıt izni alınması gerekir. Uygun prefabrik ev fiyatı ile satın aldığınız ev için yapı kayıt izni almadıysanız, belediyelerin yapıyı yıkma izni bulunuyor. Ancak yapının yıkım bildirgesi gelirse, evinizi taşıyarak da kurtarabilirsiniz. Ancak böyle bir sorun yaşamamak adına belediyeden yapı kayıt izninizi almanız daha doğru olacaktır. Sahip olduğunuz arsanıza herhangi büyüklükte yapı yaptırmak için öncelikle tapunuzda alan niteliği arsa olmalıdır. Arsa olan her alana da ev yapılamaz. Arsanıza bağlı kadastral bir yol olması gerekmektedir. Bunun gibi daha pek çok farklı şart bulunuyor. Bu hususla ilgili detaylı bilgi almak için arsanızın bağlı olduğu belediyelere giderek bilgi alabilirsiniz. 

Prefabrik Evlerde Kullanılan Malzemeler Ne Kadar Kaliteli?

Bu evler kısa sürede üretilebilen konforlu evlerdir. Bununla birlikte uygun fiyatlıdır. Ancak satın alma öncesinde bazı kişilerde dayanıklılığı ve kalitesi konusunda bazı endişeler olabilir. Bu evlerde kullanılan malzemeler aslında yüksek kalitede olup, evlerde uzun süreli kullanıma uygun olarak tasarlanmaktadır. Nitekim bu evler kaliteli malzemeler kullanılarak yapılmıştır. Bu sayede evler neme ve korozyona karşı dayanıklı hale getirilmiştir. Nem ve korozyona dayanıklı olduğu için evinizi uzun süreler boyunca kullanabilirsiniz. Hafif olmasına rağmen sağlamdır ve depreme ve şiddetli rüzgarlara dayanıklı olarak tasarlanmıştır.

Yapının yalıtımı da oldukça dayanıklı ve kaliteli malzemeler kullanılarak yapılmıştır. Bu hususta duvarlarda EPS strafor kullanılmıştır. Bu malzeme genellikle dış ve iç duvarlarda kullanılır. Bu malzeme, yeterli ısı yalıtımını sağlarken hafif ve kolay monte edilebilir. Yangına dayanıklı bu malzeme ile yapı, ayrıca yangına da dayanıklı hale geliyor. Çatı dayanıklı galvanizli sacdan yapılmış olup içine taş yünü yerleştirilmiştir. Yağmur ve rüzgardan dolayı oluşabilecek bozulmaların önüne geçerken mükemmel bir izolasyon sağlar. Çatı malzemesi opsiyonel olup, istediğiniz malzemeyi seçebilirsiniz. 

Bu evlerde yalıtım sadece duvarlarda ve çatıda yapılıp bitirilmez. Yalıtımlı pencereler kullanılarak, evin yalıtımı desteklenir. Bu kapsamda yalıtım ve hava geçirmezlik sağlayan çift camlı pencereler kullanılır. Bu sayede dışarıdaki havanın etkisi azaltılarak evin içerisinde ısıtma ve soğutma verimi artırılıyor. Pencereler düşük ısı iletkenliğine sahip PVC pencerelerdir. Bu evlerde kullanılan malzemeler yüksek kalitede olup, dayanıklılık ve yalıtım sağlar. Yapının sağlamlığından, yalıtımlı malzemelerin konforuna, çift camlı pencerelerin yalıtım sağlayan avantajlarına kadar her ayrıntı tasarımda dikkatlice düşünülmüştür. Doğru bir şekilde kullanırsanız, evinizde uzun yıllar konforlu bir şekilde yaşamaya devam edebilirsiniz.

Yalıtımsız Çelik Evlerin Bazı Kullanım Alanları Nerelerdir?

Çelik kullanılarak üretilen bu evler çok çeşitli ihtiyaçlar için kullanılmaktadır. Bu sebeple bu evler uygun çelik ev fiyatları ile yalıtımlı ve yalıtımsız olarak üretilmektedir. Özellikle yalıtım kullanılmayan bu evler, oldukça uygun fiyatlıdır. Çünkü yalıtım yapılmadığı için yapı çok daha uygun fiyata satılabiliyor. Yalıtımsız olan bu evlerin avantajları arasında geniş alanlar sağlaması, uygun fiyatlı olması ve kısa sürede kurulabilmesidir. Bu sebeple depolar, fabrikalar, garajlar, hangarlar, tersaneler dahil olmak üzere bu yapılar kullanılarak kurulur. Bu yapılar ihtiyaçlarınıza uygun şekilde tasarlanabilirler, bu nedenle istediğiniz boyutta bir yapı satın alabilirsiniz. Bu yapıların bazı kullanım alanları ise aşağıdaki gibidir.

  • Depo

Yalıtım gerektirmeyen bu yapılar en yaygın kullanım alanları depolardır. Metal, kereste, inşaat malzemeleri gibi malzemelerin depolandığı, büyük alanlardan küçük alanlara kadar geniş bir yelpazede kullanılabiliyor.

  • Fabrikalar ve atölyeler

Basit üretim ve montaj işlerinin yapıldığı atölye ve fabrikaların kurulması için de bu yapılar kullanılmaktadır. Bu tarz alanlarda yalıtımdan ziyade havalandırma ve geniş çalışma alanının istendiği yerlerde özellikle uygundur.

  • Garaj/Otopark

Yalıtımsız olan bu yapılar garaj ve otopark olarak da kullanılmaktadır. Yapının duvar ve tavanında izolasyon kullanılmadığı için yapı uygun bir fiyata satın alınmaktadır. Garaj içerisinde ise yalıtım olmasına gerek yoktur. 

  • Hangarlar 

Çelik kullanılarak üretilen bu yapılar ayrıca uçak ve helikopter hangarları veya bu tarz hava araçlarının bakım alanı olarak da kullanılmaktadır. Bu yapılar oldukça geniş olduğu için uçak gibi araçların muhafazası için oldukça ideal yapılardır.

  • Tersaneler ve tamirhaneler

Tekne yapım ve onarımı yapılan alanlarda da bu yapılar kullanılmaktadır. Genellikle sadece çatı ve duvarların monte edildiği şekilde tasarlanırlar, böylece havalandırma sağlanarak çalışma yapılabilir. Ayrıca yapının denize bakan kısmı açıkta kaldığı için bu tarz alanlar için yalıtımlı yapılara ihtiyaç yoktur.

Diğer Blog Yazılarımız
İletişime Geç